Звіт за 2021 рік

Скорочене найменування (за наявності):
Повне найменування згідно з реєстраційними документами:
Код за ЄДРПОУ:
Поточний звітний період
Попередній звітний період
Фінансові звіти та примітки, що входять до звіту
Підписанти фінансової звітності
Керівник
Посада:Директор
Прізвище, ім’я, по батькові:Хименко Л. В.
 
Бухгалтер
Посада:Головний бухгалтер
Прізвище, ім’я, по батьковіДероган К. Д.

[104000-2] Звіт незалежного аудитора

Поточний звітний період
Звіт незалежного аудитора
Інформація про аудиторський звіт
Найменування суб'єкта аудиторської діяльності
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АУДИТОРСЬКА ФІРМА "АУДИТ-МЕНЕДЖЕР"
Код ЄДРПОУ суб'єкта аудиторської діяльності
40949336
Номер реєстрації у Реєстрі аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності
4689
Розділ Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності
Розділ 3 Суб’єкти аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності
Вебсторінка суб'єкта аудиторської діяльності
auditmanager.com.ua
Дата і номер рішення про проходження перевірки системи контролю якості аудиторських послуг суб'єкта аудиторської діяльності
№ 339/3 від 23.02.2017
Номер та дата договору на проведення аудиту
№ 15-04/12/21 ВІД 15.12.2021
Звітний період, за який проведено аудит фінансової звітності
2021 РІК
Дата початку та дата закінчення аудиту
Дата початку: 15.12.2021. Дата закінчення: 20.02.2022.
Розмір винагороди за проведення аудиту річної фінансової звітності
30000,00 грн.
Зміст аудиторського звіту
Назва аудиторського звіту
Звіт незалежного аудитора щодо річної фінансової звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ BIДIOBIДАЛЬHICTЮ "АЙ К'Ю - БРОК" станом на 31 грудня 2021 року
Належний адресат
Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку Учасникам та Керівництву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АЙ К’Ю - БРОК"
Параграфи аудиторського звіту
Параграф 1
І. Звіт щодо аудиту фінансової звітності
Параграф 2
Думка Ми провели аудит фінансової звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» (ЄДРПОУ 32659077, основний вид діяльності за КВЕД 66.12 Посередництво за договорами по цінних паперах або товарах), (надалі - «Товариство»), що включає: Баланс (Звіт про фінансовий стан) станом на 31 грудня 2021 року, Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід), Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом), Звіт про власний капітал за 2021 рік та Примітки до фінансової звітності, включаючи стислий виклад значущих облікових політик. На нашу думку, фінансова звітність, що додається, відображає достовірно, у всіх суттєвих аспектах фінансовий стан ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» на 31.12.2021 року та його фінансові результати і рух грошових потоків за рік, що закінчився зазначеною датою, відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (надалі – «МСФЗ»).
Параграф 3
Основа для думки Ми провели аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту (МСА). Нашу відповідальність згідно з цими стандартами викладено в розділі «Відповідальність аудитора за аудит фінансової звітності» нашого звіту. Ми є незалежними по відношенню до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» згідно з Кодексом етики професійних бухгалтерів Ради з Міжнародних стандартів етики для бухгалтерів (надалі – «Кодекс РМСЕБ») та етичними вимогами, застосовними в Україні до нашого аудиту фінансової звітності, а також виконали інші обов’язки з етики відповідно до цих вимог та Кодексу РМСЕБ. Ми вважаємо, що отримані нами аудиторські докази є достатніми і прийнятними для використання їх як основи для нашої думки.
Параграф 4
Ключові питання аудиту Ключові питання аудиту – це питання, які, на наше професійне судження, були найбільш значущими під час нашого аудиту фінансової звітності за поточний період. Ці питання розглядались у контексті нашого аудиту фінансової звітності в цілому та враховувались при формуванні думки щодо неї, при цьому ми не висловлюємо окремої думки щодо цих питань. Ми визначили, що ключові питання аудиту, про які необхідно повідомити в нашому Звіті, відсутні.
Параграф 5
Суттєва невизначеність, що стосується безперервності діяльності Припущення про безперервність діяльності розглядається аудитором у відповідності до МСА 570 «Безперервність діяльності» як таке, що Товариство продовжуватиме свою діяльність у близькому майбутньому, не маючи ні наміру, ні потреби ліквідуватися або припиняти її. Фінансова звітність Товариства підготовлена виходячи з припущення безперервності діяльності. Управлінський персонал Товариства планує вживання заходів для покращення показників діяльності та подальшого розвитку Товариства. Не вносячи додаткових застережень до цього висновку, звертаємо увагу на те, що в Україні існує невпевненість щодо можливого майбутнього напрямку внутрішньої економічної політики, нормативно-правової бази та розвитку політичної ситуації. Ми не маємо змоги передбачити можливі майбутні зміни у цих умовах та їх вплив на фінансовий стан, результати діяльності та економічні перспективи Товариства. Несприятливе зовнішнє середовище зумовлено світовою кризою у зв’язку зі спалахом захворювання COVID-19, що призвів до введення карантину та різного типу обмежень пересування на території багатьох країн, включаючи найпотужніші економіки світу. Це у свою чергу призвело до скорочення активності у певних секторах економіки (особливо у сфері надання послуг), знизило попит на певні товари та послуги та збільшило ризики сповільнення економічного зростання та рецесії у ключових економіках світу зі всіма негативними наслідками. Крім того звертаємо увагу, в примітках Товариства де розкрито інформацію про оцінку управлінським персоналом впливу пандемії COVID-19 на знецінення активів Товариства, його доходи від реалізації, здатність генерувати достатній грошовий потік для своєчасного погашення зобов’язань, та можливість продовжувати свою діяльність в осяжному майбутньому. Кінцевий вплив COVID-19 буде залежати від майбутніх подій, включаючи, серед іншого, від кінцевого географічного поширення та тяжкості вірусу, розробки ефективних методів лікування, тривалості спалаху, дій, які вживають урядові органи, замовники, постачальники та інші треті сторони, наявності робочої сили, термінів та ступеню відновлення нормальних економічних та операційних умов. На дату випуску цієї фінансової звітності, вплив COVID-19 на діяльність Товариства не був суттєвим. Зібрані докази та аналіз діяльності Товариства не дають нам достатніх підстав сумніватись в здатності Товариства безперервно продовжувати свою діяльність. Передбачити масштаби впливу ризиків на майбутнє діяльності Товариства на даний момент з достатньою достовірністю неможливо.
Параграф 6
Відповідальність управлінського персоналу та тих, кого наділено найвищими повноваженнями, за фінансову звітність Управлінський персонал Товариства несе відповідальність за складання і достовірне подання фінансової звітності відповідно до вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності та за таку систему внутрішнього контролю, яку управлінський персонал визначає потрібною для того, щоб забезпечити складання фінансової звітності, що не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки. При складанні фінансової звітності управлінський персонал несе відповідальність за оцінку здатності Товариства продовжувати свою діяльність на безперервній основі, а також доречності використання управлінським персоналом Замовника припущення про безперервність діяльності як основи для бухгалтерського обліку та відповідності розкриття питань, що стосуються безперервності діяльності. Ті, кого наділено найвищими повноваженнями, несуть відповідальність за нагляд за процесом складання фінансової звітності Товариства.
Параграф 7
Відповідальність аудитора за аудит фінансової звітності Нашими цілями є отримання обґрунтованої впевненості, що фінансова звітність у цілому не містить суттєвого викривлення внаслідок шахрайства або помилки, та випуск звіту аудитора, що містить нашу думку. Обґрунтована впевненість є високим рівнем впевненості, проте не гарантує, що аудит, проведений відповідно до МСА, завжди виявить суттєве викривлення, якщо воно існує. Викривлення можуть бути результатом шахрайства або помилки; вони вважаються суттєвими, якщо окремо або в сукупності, як обґрунтовано очікується, вони можуть впливати на економічні рішення користувачів, що приймаються на основі цієї фінансової звітності. Виконуючи аудит відповідно до вимог МСА та вимог до аудиторського висновку, що подається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ми використовуємо професійне судження та професійний скептицизм протягом усього завдання з аудиту. Крім того, ми: • Ідентифікуємо та оцінюємо ризики суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства чи помилки, розробляємо й виконуємо аудиторські процедури у відповідь на ці ризики, а також отримуємо аудиторські докази, що є достатніми та прийнятними для використання їх як основи для нашої думки із застереженням. Ризик невиявлення суттєвого викривлення внаслідок шахрайства є вищим, ніж для викривлення внаслідок помилки, оскільки шахрайство може включати змову, підробку, навмисні пропуски, неправильні твердження або нехтування заходами внутрішнього контролю; • Отримуємо розуміння заходів внутрішнього контролю, що стосуються аудиту, для розробки аудиторських процедур, які б відповідали обставинам, а не для висловлення думки щодо ефективності системи внутрішнього контролю; • Оцінюємо прийнятність застосованих облікових політик та обґрунтованість облікових оцінок і відповідних розкриттів інформації, зроблених управлінським персоналом; • Доходимо висновку щодо прийнятності використання управлінським персоналом припущення про безперервність діяльності як основи для бухгалтерського обліку та, на основі отриманих аудиторських доказів, робимо висновок, чи існує суттєва невизначеність щодо подій або умов, які поставили б під значний сумнів можливість Товариства продовжити безперервну діяльність. Якщо ми доходимо висновку щодо існування такої суттєвої невизначеності, ми повинні привернути увагу в своєму звіті аудитора до відповідних розкриттів інформації у фінансовій звітності або, якщо такі розкриття інформації є неналежними, модифікувати свою думку. Наші висновки ґрунтуються на аудиторських доказах, отриманих до дати нашого звіту аудитора. Втім, майбутні події або умови можуть примусити Товариства припинити свою діяльність на безперервній основі; • Оцінюємо загальне подання, структуру та зміст фінансової звітності включно з розкриттям інформації, а також те, чи показує фінансова звітність операції та події, що покладені в основу її складання, так, щоб досягти достовірного подання. Ми повідомляємо тим, кого наділено найвищими повноваженнями, разом з іншими питаннями інформацію про запланований обсяг і час проведення аудиту та суттєві аудиторські результати, включаючи будь-які суттєві недоліки заходів внутрішнього контролю, виявлені нами під час аудиту. Ми також надаємо тим, кого наділено найвищими повноваженнями, твердження, що ми виконали відповідні етичні вимоги щодо незалежності, та повідомляємо їм про всі стосунки й інші питання, які могли б обґрунтовано вважатись такими, що впливають на нашу незалежність, а також, де це застосовано, щодо відповідних застережних заходів. З переліку всіх питань, інформація щодо яких надавалась тим, кого наділено найвищими повноваженнями, ми визначили ті, що мали найбільше значення під час аудиту фінансової звітності поточного періоду, тобто ті, які є ключовими питаннями аудиту. Ми описуємо ці питання в своєму звіті аудитора крім випадків, якщо законодавчим чи регуляторним актом заборонено публічне розкриття такого питання, або якщо за вкрай виняткових обставин ми визначаємо, що таке питання не слід висвітлювати в нашому звіті, оскільки негативні наслідки такого висвітлення можуть очікувано переважити його корисність для інтересів громадськості.
Параграф 8
Інша інформація Управлінський персонал несе відповідальність за іншу інформацію. Інша інформація є інформацією, яка міститься у Звітності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (надалі – «НКЦПФР») за 2021 рік, у Поясненнях управлінського персоналу, у Положеннях Товариства. Наша думка щодо фінансової звітності не поширюється на іншу інформацію і ми не робимо висновок з будь-яким рівнем впевненості щодо цієї іншої інформації. У зв’язку з нашим аудитом фінансової звітності нашою відповідальністю є ознайомитися з іншою інформацією та при цьому розглянути, чи існує суттєва невідповідність між іншою інформацією і фінансовою звітністю або нашими знаннями, отриманими під час аудиту, або чи ця інша інформація виглядає такою, що містить суттєве викривлення. Якщо на основі проведеної нами роботи ми доходимо висновку, що існує суттєве викривлення цієї іншої інформації, ми зобов’язані повідомити про цей факт. Ми не виявили таких фактів, які потрібно було б включити до звіту. Ми можемо зазначити про адекватність системи бухгалтерського обліку, процедур внутрішнього аудиту, внутрішнього контролю та систем управління ризиками в Товариства.
Параграф 9
II. Звіт щодо вимог інших законодавчих і нормативних актів Цей розділ складений з урахуванням Вимог, встановлених рішенням НКЦФР від 22.07.2021р. № 555 «Вимоги до інформації, що стосується аудиту або огляду фінансової звітності ринків капіталу та організованих товарних ринків, нагляд за якими здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку»
Параграф 10
Основні відомості про Товариство Таблиця 1 Повне найменування ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» Ідентифікаційний код юридичної особи 32659077 Місцезнаходження юридичної особи 03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8 Дата державної реєстрації Дата запису Номер запису 20 листопада 2003 р. 18 жовтня 2004 р. 10681200000001618 Дата внесення змін до установчих документів На 31.12.2021 р. діє редакція Статуту, затверджена Загальними зборами учасників (протокол від 24.05.2019 5/1). Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи 06.06.2019 р., номер запису 10731050028005249 Основні види діяльності 66.12 Посередництво за договорами по цінних паперах або товарах (основний); 66.19 Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення. Ліцензії • ліцензія НКЦПФР на провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з торгівлі цінними паперами (брокерської діяльності), серія АВ №617810, дата видачі 14.03.2012 р., строк дії ліцензії необмежений (рішення НКЦПФР від 05.03.2012 №198); • ліцензія НКЦПФР на провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з торгівлі цінними паперами (дилерської діяльності), серія АВ №617811, дата видачі 14.03.2012 р., строк дії ліцензії необмежений (рішення НКЦПФР від 05.03.2012 №198); • ліцензія НКЦПФР на провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з торгівлі цінними паперами (андеррайтингу), серія АВ №617812, дата видачі 14.03.2012 р., строк дії ліцензії необмежений (рішення НКЦПФР від 05.03.2012 №198). Додаткові послуги які має право надавати в межах професійної діяльності з торгівлі фінансовими інструментами (рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 620 від 05.08.2021 р.) • надання клієнтам консультацій з питань фінансування їхньої господарської діяльності, стратегії розвитку, інших пов’язаних питань, надання послуг та консультацій щодо реорганізації або купівлі корпоративних прав юридичних осіб; • послуги, які передбачають здійснення валютних операцій, у випадках, пов’язаних з наданням інвестиційною фірмою послуг своєму клієнту; • проведення інвестиційних досліджень та фінансового аналізу або надання будь-яких інших загальних рекомендацій, пов’язаних з проведенням операцій з фінансовими інструментам; • надання гарантій щодо виконання зобов’язань перед третіми особами за договорами, що укладаються від імені клієнта такої інвестиційної фірми. Вебсторінка http://iq-group.kiev.ua/user_brok.php
Параграф 11
Думка аудитора щодо повного розкриття Товариством інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності станом на дату аудиту, відповідно до вимог, Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року №163, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 08 червня 2021 року за №768/36390 Таблиця 2 Перелік засновників (учасників) юридичної особи ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП", яка діє від свого імені, в інтересах та за рахунок ЗАКРИТОГО НЕДИВЕРСИФІКОВАНОГО ВЕНЧУРНОГО ПАЙОВОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОНДУ «ПРОЕКТНЕ ІНВЕСТУВАННЯ» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП" (ЄДРІСІ 233296). Код ЄДРПОУ:32523934 Країна резиденства: Україна Місцезнаходження: Україна, 03124, місто Київ, бульвар Вацлава Гавела, будинок 8 Розмір внеску до статутного фонду: 8991000,00грн., що складає 99,9% статутного капіталу Товариства. Бенефіціар засновника: Леонов Дмитро Анатолійович ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДЖІ ЕС СІ - ІНФОРМ" Код ЄДРПОУ: 31565088 Країна резиденства: Україна Місцезнаходження: Україна, 03124, місто Київ, бульвар Вацлава Гавела, будинок 8 Розмір внеску до статутного фонду: 9000,00грн., що складає 0,01% статутного капіталу Товариства. Бенефіціар засновника: Євсюков Володимир Миколайович Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) Тип бенефіціарного володіння Відсоток частки статутного капіталу в юридичній особі або відсоток права голосу в юридичній особі Леонов Дмитро Анатолійович, ідентифікаційний номер 2498310130 Прямий вирішальний вплив 99,9% ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» в повній мірі у відповідності до вимог Положення про форму та зміст структуру власності, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року №163, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 червня 2021 року за №768/36390 розкрило у фінансовій звітності станом на 31.12.2021 р. інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності Товариства. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» входить до складу та є учасником небанківської фінансової групи з контролером Леоновим Д.А., рішення НКЦФР від 21.01.2021 №30 (за результатами розгляду документів поданих контролером небанківської фінансової групи до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про визнання небанківської фінансової групи, відповідно до Положення про консолідований нагляд за діяльністю небанківських фінансових груп, переважна діяльність яких здійснюється фінансовими установами, нагляд за якими здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Комісії від 26.03.2013 №431, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2013 за №618/23150(зі змінами). ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» не належить за класифікацією до підприємств, що становлять суспільний інтерес.
Параграф 12
Інформація про наявність у Товариства материнських/дочірніх компаній: Материнська компанія ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК»: Таблиця 3 Найменування юридичної особи, у тому числі скорочене (за наявності) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП", яка діє від свого імені, в інтересах та за рахунок ЗАКРИТОГО НЕДИВЕРСИФІКОВАНОГО ВЕНЧУРНОГО ПАЙОВОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОНДУ «ПРОЕКТНЕ ІНВЕСТУВАННЯ» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП" (ЄДРІСІ 233296) Частка (%) в статутному капіталі 99,9 Організаційно-правова форма Товариство з обмеженою відповідальністю Ідентифікаційний код юридичної особи 32523934 Місцезнаходження юридичної особи Україна, 03124, місто Київ, бульвар Вацлава Гавела, будинок 8 ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» не має дочірніх компаній.
Параграф 13
Думка аудитора щодо правильності розрахунку Товариством пруденційних показників, встановлених нормативно-правовим актом НКЦФР для відповідного виду діяльності, за 2021 р. Порядок розрахунку обов’язкових до виконання пруденційних нормативів та порядок нагляду Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) за їх дотриманням юридичними особами, що провадять професійної діяльності на фондовому ринку, встановлює Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками, яке затверджене Рішенням НКЦПФР від 01.10.2015 № 1597 (із змінами та доповненнями). Відповідно до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками, затвердженого рішенням НКЦФР від 01.10.2015 р. №1597, здійснено аналіз, з використання інформації наданої управлінським персоналом, результатів пруденційних показників діяльності Товариства. При цьому для підтвердження прибутку поточного року нами застосовано МСА 805 «Особливості положення щодо аудитів окремих фінансових звітів та окремих елементів, рахунків або статей фінансового звіту».
Параграф 14
Пруденційні показники Таблиця 4 Показник Розрахунок Нормативне значення Фактичне значення станом на 31.03.2021 р. Фактичне значення станом на 30.06.2021 р. Фактичне значення станом на 30.09.2021 р. Фактичне значення станом на 31.12.2021 р. Адекватність регулятивного капіталу регулятивний капітал/сума An*Kn, де An - вартість активів n-ї групи, розподілених за ступенем ризику, Кn - коефіцієнт зваження, який відображає ступінь ризикованості n-ї групи активів => 8 % 188,9991% 189,0263% 188,8406% 137,0444% Адекватність капіталу 1 рівня капітал першого рівня/сума An*Кn де An - вартість активів n-ї групи, розподілених за ступенем ризику, Кn - коефіцієнт зваження, який відображає ступінь ризикованості n-ї групи активів => 4,5% 188,9991% 189,0263% 188,8406% 137,0444% Коефіцієнт фінансового левериджу поточні зобов'язання/власний капітал від 0 до 3 0,0015 0,0020 0,0022 0,0009 Коефіцієнт абсолютної ліквідності високоліквідні активи/поточні зобов'язання => 0,2 1,2613 2,2814 1,0373 265,9621 Регулятивний капітал 100% мінімального статутного капіталу для відповідного виду діяльності - 7 млн. грн. =>7000 тис. грн. 12094 тис. грн. 12095 тис. грн. 12095 тис.грн 11941 тис. грн. На нашу думку, ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» вірно проведено розрахунок пруденційних показників відповідно до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками, затвердженого рішенням НКЦФР від 01.10.2015 р. № 1597.
Параграф 15
Опис питань і висновки щодо відповідності розміру статусного та власного капіталу за даними фінансової звітності Станом на 31.12.2021р. Статутний капітал Товариства зареєстрований в сумі 9000000,00 (Дев’ять мільйонів) грн. 00 коп. Згідно фінансової звітності станом на 31.12.2021 р. статутний капітал становить 9000 тис. грн (Дев’ять мільйонів грн.), власний капітал станом на 31.12.2021 р. становить 12391 тис. грн. На нашу думку, Статутний капітал Товариства відповідає вимогам ст. 17 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.2006 № 3480-IV (із змінами) щодо розміру статутного капіталу торговців цінними паперами.
Параграф 16
Опис питань і висновки формування та сплати статутного капіталу ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» створено відповідно до рішення Установчих зборів учасників Товариства (протокол від 07.11.2003 № 1) та зареєстровано 20.11.2003 р. Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією. Статутний капітал, відповідно до зареєстрованого Статуту, утворено за рахунок вкладів учасників у розмірі 1953 тис. грн, який був розподілений між учасниками Товариства: • ТОВ «КУА «АЙ К’Ю-ТЕХНОЛОДЖІ» (ЄДРПОУ 32658026) - 1951047грн., що становить 99,9% статутного капіталу; • ТОВ «ДЖІ ЕС СІ-ІНФОРМ» (ЄДРПОУ 31568055) – 1953 грн, що становить 0,1% статутного капіталу. У відповідності зі змінами до Статуту (затвердженими рішенням загальних зборів учасників Товариства протоколом № 2 від 12.12.2003р.), зареєстрованими Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 12.12.2003р. № 2392 учасниками збільшено статутний капітал до 6 250тис. грн, який був розподілений між учасниками Товариства: • ТОВ «КУА «АЙ К’Ю-ТЕХНОЛОДЖІ» (ЄДРПОУ 32658026) – 6 243 750грн., що становить 99,9% статутного капіталу; • ТОВ «ДЖІ ЕС СІ-ІНФОРМ» (ЄДРПОУ 31568055) – 6 250 грн, що становить 0,1% статутного капіталу. У відповідності зі змінами до Статуту (затвердженими рішенням загальних зборів учасників Товариства протоколом від 14.05.2010 № 5/1), зареєстрованими Солом’янською районною у м. Києві державною адміністрацією 28.05.2010 р., реєстраційний № 10731050011005249, змінено учасників Товариства. Статутний капітал 6250тис. грн, який був розподілений між учасниками Товариства: • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП", яка діє від свого імені, в інтересах та за рахунок ЗАКРИТОГО НЕДИВЕРСИФІКОВАНОГО ВЕНЧУРНОГО ПАЙОВОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОНДУ «ПРОЕКТНЕ ІНВЕСТУВАННЯ» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП" (ЄДРІСІ 233296) 6243750грн., що становить 99,9% статутного капіталу; • ТОВ «ДЖІ ЕС СІ-ІНФОРМ» (ЄДРПОУ 31568055) – 6250 грн, що становить 0,1% статутного капіталу. У відповідності зі змінами до Статуту (затвердженими рішенням загальних зборів учасників Товариства протоколом від 01.03.2011 № 3/1), зареєстрованими Солом’янською районною у м. Києві державною адміністрацією 22.03.2011 р., реєстраційний № 10731050013005249. Статутний капітал 9000 тис. грн, який був розподілений між учасниками Товариства: • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП", яка діє від свого імені, в інтересах та за рахунок ЗАКРИТОГО НЕДИВЕРСИФІКОВАНОГО ВЕНЧУРНОГО ПАЙОВОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОНДУ «ПРОЕКТНЕ ІНВЕСТУВАННЯ» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП" (ЄДРІСІ 233296) 8991000грн., що становить 99,9% статутного капіталу; • ТОВ «ДЖІ ЕС СІ-ІНФОРМ» (ЄДРПОУ 31568055) – 9000 грн, що становить 0,1% статутного капіталу. Станом на 31.12.2021 р. редакція Статуту затверджена Загальними зборами учасників (протокол від 24.05.2019 № 5/1), державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи 06.06.2019 р., № запису 10731050028005249. Статутний капітал розміром 9000 тис. грн. розподілений між учасниками Товариства: • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП", яка діє від свого імені, в інтересах та за рахунок ЗАКРИТОГО НЕДИВЕРСИФІКОВАНОГО ВЕНЧУРНОГО ПАЙОВОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОНДУ «ПРОЕКТНЕ ІНВЕСТУВАННЯ» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "СВОП" (ЄДРІСІ 233296) 8 991 000грн., що становить 99,9% статутного капіталу; • ТОВ «ДЖІ ЕС СІ-ІНФОРМ» (ЄДРПОУ 31568055) – 9 000 грн, що становить 0,1% статутного капіталу. Статутний капітал Товариства сформований грошовими коштами у відповідності до вимог чинного законодавства та затвердженими документами, внески сплачено учасниками своєчасно. На нашу думку Статутний капітал Товариства сформовано у відповідності до вимог чинного законодавства та затвердженого статуту.
Параграф 17
Інформація про пов’язаних осіб Пов’язаними особами Товариства є: • учасник Товариства з часткою 99,99% (ЗНВПІФ «Проектне інвестування» ТОВ «КУА «СВОП»); • бенефіціар засновника (ТОВ "КУА "СВОП") Леонов Дмитро Анатолійович; • директор Товариства Хименко Людмила Віталіївна; • головний бухгалтер Дероган Костянтин Дмитрович. Сума виплат на оплату праці директору та головному бухгалтеру за 2021 рік складає 79 тис. грн. Протягом звітного періоду операцій з пов’язаними сторонами, що виходили б за межі звичайної діяльності, не встановлено.
Параграф 18
Опис питань і висновки щодо інформації про активи, зобов'язання та чистий прибуток (збиток) відповідно до застосованих стандартів фінансової звітності Основою для складання фінансової звітності Товариства за рік, що закінчився 31.12.2021р., є облікові політики, що базуються на вимогах МСФЗ. Під час перевірки змісту наданих бухгалтерських звітних форм, нами встановлено, що відображені показники відповідають даним регістрів бухгалтерського обліку, у фінансовій звітності відображені усі показники, які мають суттєвий вплив на звітність. Класифікація, оцінка активів та їхній рух відображені у звітності Товариства за 2021 рік відповідно до МСФЗ. Сальдові залишки по ф.№1 «Баланс» (звіт про фінансовий стан) станом на 01.01.2021 р. відповідають балансовим залишкам станом на 31.12.2020 р., які підтверджені звітом незалежного аудитора від 28 травня 2021 року. Ми підтверджуємо валюту балансу Товариства станом на 31.12.2021р. у сумі 12396 тис. грн.
Параграф 19
Інформація про активи, зобов’язання та чистий прибуток (збиток)
Параграф 20
Необоротні активи
Параграф 21
Основні засоби На балансі Товариства основні засоби та інші необоротні матеріальні активи, які використовуються в виробництві, для виконання робіт і послуг, для управлінських потреб, в фінансовій звітності обліковані по залишкової вартості, яка складається з первісної вартості (собівартість придбання) за відрахуванням амортизаційних нарахувань (зносу). Придбані основні засоби обліковуються по собівартості придбання. Станом на 31.12.2021 р. на балансі Товариства обліковуються основні засоби: • Первісна вартість 8 тис. грн. • Знос 8 тис. грн. • Залишкова вартість 0 тис. грн. Основні засоби є власністю Товариства, орендованих основних засобів в обліку не відображено. Аудитор підтверджує достовірність оцінки та відповідність критеріям визнання основних засобів на товаристві за МСБО 16 «Основні засоби». Інвентаризація, згідно з діючим законодавством, проводилась згідно Наказу від 30.11.2021 № 11/30/1. Для нарахування амортизації основних засобів в бухгалтерському обліку Товариством застосовувався, згідно обраної облікової політики, прямолінійний метод. Переоцінки основних засобів протягом 2021 року не відбувалось.
Параграф 22
Фінансові інвестиції Інформацію про довгострокові фінансові інвестиції Товариства розкрито у Примітці 7. «Розкриття інформації, що підтверджує статті, подані у фінансовій звітності» , у пункті «Довгострокові фінансові інвестиції». Облік та розкриття інформації про фінансові активи здійснюється відповідно до МСФЗ 9 «Фінансові інструменти», МСБО 7 «Фінансові інструменти: розкриття інформації», МСБО 32 «Фінансові інструменти: подання», МСБО 39 «Фінансові інструменти: визнання та оцінка». Довгострокові фінансові інвестиції Товариства станом на 31.12.2021р. відображено у балансі загальною вартістю 4364 тис. грн., а саме: • акції (1,81%) ПрАТ “КУА «Національний резерв»: 2834 тис. грн.; • частка (9%) у статутному капіталі ТОВ «Ай К’ю-Фінанс»: 1530 тис. грн. Зазначені фінансові інвестиції відображено в обліку за справедливою вартістю, яку керівний персонал Товариства визнав рівною балансовій вартості зазначених інвестицій станом на 01.01.2021 р. Протягом 2021 року відбулася переоцінка довгострокових фінансових інвестицій. При цьому рішення проводити переоцінку довгострокових фінансових інвестицій прийнято керівним персоналом Товариства з використанням показників фінансової звітності зазначених у цьому параграфі суб’єктів господарської діяльності, тобто, даних 3-го рівня ієрархії. Здійснені оцінки є чутливими до зміни закритих вхідних даних та якості цих даних.
Параграф 23
Оборотні активи
Параграф 24
Поточні фінансові інвестиції Облік та розкриття інформації про фінансові активи здійснюється відповідно до МСФЗ 9 «Фінансові інструменти», МСБО 7 «Фінансові інструменти: розкриття інформації», МСБО 32 «Фінансові інструменти: подання», МСБО 39 «Фінансові інструменти: визнання та оцінка». Фінансові інвестиції Товариства станом на 31.12.2021р. відображено у балансі за справедливою вартістю, загальною сумою 57 тис. грн., а саме: • акції АТ «Мотор Січ»: 54 тис. грн; • акції ПАТ «Донбасенерго»: 3 тис. грн; Інформацію розкрито в Примітці 7 «Розкриття інформації, що підтверджує статті, подані у фінансовій звітності», у пункті «Поточні фінансові інвестиції».
Параграф 25
Дебіторська заборгованість. Станом на 31.12.2021 р. первинна вартість дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги у Товаристві обліковується у сумі 180 тис. грн., у тому числі прострочена дебіторська заборгованість у розмірі 100 тис. грн. Резерв очікуваного кредитного збитку у 2021р. нараховано у сумі 25 тис. грн. Станом на 31.12.2021 р. інша поточна дебіторська заборгованість на балансі Товариства складає 7675 тис. грн. До іншої дебіторської заборгованості віднесена поточна заборгованість за реалізовані фінансові інвестиції, яка виникла в травні 2021 року, та поточна заборгованість за реалізовані цінні папери договорами купівлі-продажу у грудні 2021 року. Первісне визнання поточної дебіторської заборгованості оцінюється за справедливою вартістю, яка дорівнює вартості погашення.
Параграф 26
Грошові кошти та їх еквіваленти. На балансі Товариства на звітну дату відображено грошові кошти у національній валюті в сумі 120 тис. грн., що достовірно відображає дані бухгалтерського обліку та первинних документів щодо залишків коштів на поточних рахунках Товариства. Залишок грошових коштів Товариства складається з коштів, які можна використати для операцій протягом усього періоду діяльності, обмежень згідно документів не існує.
Параграф 27
Статутний і власний капітал. Станом на 31.12.2021 р. власний капітал Товариства обліковується в сумі 12391 тис. грн. і має таку структуру: • Статутний капітал 9000 тис. грн. • Резервний капітал 291 тис. грн. • Нерозподілений прибуток 3100 тис. грн. Формування статутного капіталу було виконано з дотриманням вимог чинного законодавства України. Ми підтверджуємо правильність та адекватність визначення власного капталу Товариства, його структури та призначення. Станом на 31.12.2021 р. вартість чистих активів Товариства становить 12391 тис. грн.
Параграф 28
Чистий прибуток (збиток) Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Товариства є прибуток, або збиток. Прибутком Товариства, після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, перерахування податків до державного бюджету та сплати інших обов’язкових відрахувань, згідно з чинним законодавством самостійно розпоряджається Товариство. За даними обліку протягом звітного періоду Товариством отримано дохід в розмірі 5035 тис. грн., в т.ч.: • Чистий дохід від реалізації 354 тис. грн. • Інші операційні доходи 4681 тис. грн. у т.ч. дохід від зміни вартості активів, які оцінюються за справедливою вартістю 181 тис. грн. Витрати Товариства за 2021 рік згідно даних обліку складають 4918 тис. грн., в т.ч.: • Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) 94 тис. грн. • Адміністративні витрати 249 тис. грн. • Інші операційні витрати 4575 тис. грн. у т.ч. витрати від зміни вартості активів, які оцінюються за справедливою вартістю 50 тис. грн. Сукупний дохід Товариства за 2021 рік склав 117 тис. грн. (за попередній звітній рік прибуток складав 1 тис. грн.). Збільшення прибутку відбулося за рахунок доходів від зміни вартості активів, які оцінюються за справедливою вартістю.
Параграф 29
Облік зобов’язань Станом на 31.12.2021 р. на балансі Товариства довгострокові зобов’язання відсутні. Станом на 31.12.2021 р. на балансі Товариства обліковуються поточні зобов’язання, а саме поточні зобов’язання за розрахунками вартістю 5 тис. грн.
Параграф 30
На нашу думку, розкриття інформації щодо визнання, класифікації та оцінки активів та зобов’язань Товариства за період з 01.01.2021 р. по 31.12.2021 р. подано у фінансовій звітності достовірно та повно, відповідно до вимог чинного законодавства України та МСФЗ.
Параграф 31
Інформація про наявність та обсяг непередбачених активів та/або зобов’язань, ймовірність визнання яких на балансі є достатньо високою Нами не встановлено наявність у Товариства непередбачених активів та/або зобов’язань.
Параграф 32
Відповідність стану корпоративного управління, у тому числі, стану внутрішнього аудиту, вимогам законодавства Під час планування і виконання аудиторських процедур ми провели ідентифікацію та оцінку ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства для визначення їх впливу на повноту та відповідність фінансової звітності Товариства шляхом розгляду заходів внутрішнього контролю, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю Товариства, відповідно, ми не помітили суттєвих проблем, пов’язаних з шахрайством, які потребують розкриття у цьому звіті. Формування складу органів корпоративного управління Товариства здійснюється відповідно до Статуту. Протягом 2021 року управління Товариством здійснювали: • Загальні збори учасників Товариства; • Дирекція Товариства (Директор). Порядок формування та кількісний склад сформованих органів корпоративного управління відповідає Статуту Товариства. Зміни посадових осіб органів корпоративного управління Товариства, в тому числі директора, протягом звітного року не відбувалось. На нашу думку, система корпоративного управління Товариства відповідає вимогам діючого законодавства і вимогам Статуту Товариства. Внутрішній аудит здійснюється згідно з Положенням про службу внутрішнього аудиту (контролю), затвердженого протоколом Загальних зборів Учасників Товариства від 25.12.2012 №12/2 (зі змінами затвердженими Загальними Зборами Учасників Товариства, Протокол №6/3 від 27 червня 2014 р.), розробленим у відповідності із вимогами рішення НКЦПФР від 19.07.2012 №996 «Про затвердження Положення про особливості організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) у фінансових установах, що здійснюють професійну діяльність на фондовому ринку» (із змінами). На нашу думку, процедури внутрішнього аудиту відповідають нормативно-правовим актам НКЦПФР. Відповідно до отриманих пояснень, які були розглянуті нами як того вимагають МСА, керівництво не має інформації про відомі факти шахрайства або підозри у шахрайстві, що можуть вплинути на Товариство. Ми також не отримали жодної іншої інформації про відомі факти таких дій зі сторони управлінського персоналу, працівників, відповідальних осіб за фінансову інформацію або інших осіб.
Параграф 33
Події після дати балансу На нашу думку, в періоді після дати фінансової звітності (31.12.2021 р.) до дати аудиторського висновку не відбувалося подій, які могли б суттєво вплинути на фінансовий стан Товариства, на його здатність продовжувати свою безперервну діяльність, або таких, що вимагали б коригування показників фінансової звітності.
Параграф 34
Відомості про аудиторську фірму Таблиця 5 Показник Значення Повне найменування ТОВАРИСТВО 3 ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ АУДИТОРСЬКА ФІРМА “АУДИТ-МЕНЕДЖЕР” Ідентифікаційний код юридичної особи 40949336 Місцезнаходження 03038, м. Київ, Солом'янський район, вулиця Протасів Яр, будинок 2, корпус ЛІТ. Д, офіс 11 Державна реєстрація 03038, м. Київ, Солом'янський район, вулиця Протасів Яр, будинок 2, корпус ЛІТ. Д, офіс 11 Номер та дата видачі Свідоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які надають аудиторські послуги № 4689, рішенням Аудиторської палати України від 01.12.2016 № 334/3 Номер реєстрації в Реєстрі аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності — Розділ «Суб’єкти аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит» № 4689 Дата та номер рішення про проходження перевірки системи контролю якості аудиторських послуг АПУ від 23.02.2017 № 339/3 Директор Бабій Андрій Юрійович, сертифікат аудитора №006153, виданий рішенням Аудиторської палати України від 30.06.2006 №165, подовжений рішенням Аудиторської палати України від 26.05.2016 №325/2 чинний до 30.06.2021р. Номер реєстрації у Реєстрі аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності 102350. Дата призначення (обрання): 30.11.2020. Інформація про аудитора, який проводив перевірку (ключовий партнер завдання з аудиту) Бабій Андрій Юрійович, сертифікат аудитора №006153, виданий рішенням Аудиторської палати України від 30.06.2006 №165, подовжений рішенням Аудиторської палати України від 26.05.2016 №325/2 чинний до 30.06.2021р. Номер реєстрації у Реєстрі аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності 102350 Контактний телефон +380972384304 Вебсайт auditmanager.com.ua Дата та номер договору на проведення аудиту фінансової звітності Договір від 15.12.2021 № 15-04/12/21 Дата початку проведення аудиту 15.12.2021 р. Дата закінчення проведення аудиту 20.02.2022 р.
Параграф 35
ТОВАРИСТВО 3 ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ АУДИТОРСЬКА ФІРМА “АУДИТ-МЕНЕДЖЕР” що діє на підставі свідоцтва про внесення до реєстру суб’єктів аудиторської діяльності № 4689, виданого рішенням Аудиторської палати України від 01.12.2016 № 334/3, свідоцтво АПУ про відповідність системи контролю якості (номер бланк № 0676, рішення АПУ від 23.02.2017 № 339/3), провело аудит річної фінансової звітності ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЙ К’Ю - БРОК» (код ЄДРПОУ 32659077), яка включає Баланс (Звіт про фінансовий стан) станом на 31.12.2021 р., Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід), Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом), Звіт про власний капітал за 2021 рік та Примітки до фінансової звітності за 2021 рік.
Підписи, дата та адреси
ПІБ ключового партнера з аудиту
Бабій Андрій Юрійович
Найменування суб`єкта аудиторської діяльності
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АУДИТОРСЬКА ФІРМА "АУДИТ-МЕНЕДЖЕР"
Дата аудиторського звіту
2022-02-20
Місцезнаходження суб`єкта аудиторської діяльності
Україна, 03038, місто Київ, ВУЛИЦЯ ПРОТАСІВ ЯР, будинок 2, корпус ЛІТ. Д, офіс 11

[110000] Загальна інформація про фінансову звітність

Поточний звітний період
Розкриття загальної інформації про фінансову звітність
Концептуальною основою фінансової звітності Товариства, за рік, що закінчився 31 грудня 2021 року, є Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ), включаючи Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку (МСБО) та Тлумачення (КТМФЗ, ПКТ), видані Радою з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (РМСБО), в редакції, чинній на 01 січня 2021 року, які офіційно оприлюднені на вебсайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики, - Міністерства фінансів України. Ця фінансова звітність чітко та без будь-яких застережень відповідає всім вимогам чинних МСФЗ з врахуванням змін, внесених РМСБО станом на 01 січня 2021 року, дотримання яких забезпечує достовірне подання інформації в фінансовій звітності, а саме – доречної, достовірної, зіставної та зрозумілої інформації. При підготовці фінансової звітності також враховані вимоги національних законодавчих та нормативних актів щодо організації і ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні, які не протирічать вимогам МСФЗ.
Назва суб'єкта господарювання, що звітує, або інші засоби ідентифікації
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АЙ К’Ю-БРОК"
Ідентифікаційний код юридичної особи
32659077
Сайт компанії
http://iq-group.kiev.ua/user_brok.php
Опис характеру фінансової звітності
Ця фінансова звітність підготовлена на основі припущення, що Товариство здатне продовжувати свою діяльність на безперервній основі у найближчому майбутньому. Товариством виконуються вимоги Цивільного кодексу України, а також нормативно-правових актів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо мінімального розміру статутного капіталу, розміру власного капіталу та пруденційних показників діяльності. Фінансова звітність не включає коригування, які необхідно було б провести у випадку, якби Товариство не могло продовжувати подальше здійснення фінансово-господарської діяльності. Ця фінансова звітність подається в національній валюті України - гривні. Ця валюта є функціональною валютою Товариства (валюта первинного економічного середовища, в умовах якого працює Товариство). Всі значення наведені з округленням до найближчої тисячі, якщо не зазначено інше. Ця фінансова звітність є фінансовою звітністю загального призначення.
Дата кінця звітного періоду
2021-12-31
Період, який охоплюється фінансовою звітністю
Рік, що закінчується 31 грудня 2021 року
Опис валюти подання
Валюта подання звітності відповідає функціональній валюті, якою є національна валюта України – гривня
Рівень округлення, використаний у фінансовій звітності
Звітність складено у тисячах гривень, округлених до цілих.

[210000] Звіт про фінансовий стан, поточні/непоточні

Поточний звітний періодПопередній звітний період
Звіт про фінансовий стан
Активи
Непоточні активи
Інші непоточні фінансові активи
4,364
4,233
Загальна сума непоточних активів
4,364
4,233
Поточні активи
Торговельна та інша поточна дебіторська заборгованість
180
166
Поточні фінансові інвестиції
57
4,557
Інші поточні фінансові активи
7,675
3,310
Грошові кошти та їх еквіваленти
120
13
Загальна сума поточних активів за винятком непоточних активів або груп вибуття, класифікованих як утримувані для продажу або утримувані для виплат власникам
8,032
8,046
Загальна сума поточних активів
8,032
8,046
Загальна сума активів
12,396
12,279
Власний капітал та зобов'язання
Власний капітал
Статутний капітал
9,000
9,000
Нерозподілений прибуток
3,100
2,983
Інші резерви
291
291
Загальна сума власного капіталу, що відноситься до власників материнського підприємства
12,391
12,274
Загальна сума власного капіталу
12,391
12,274
Зобов'язання
Поточні зобов'язання
Поточні забезпечення
Поточні забезпечення на винагороди працівникам
4
5
Загальна сума поточних забезпечень
4
5
Торговельна та інша поточна кредиторська заборгованість
1
Загальна сума поточних зобов'язань за винятком зобов'язань, включених до груп вибуття, класифікованих як утримувані для продажу
5
5
Загальна сума поточних зобов'язань
5
5
Загальна сума зобов'язань
5
5
Загальна сума власного капіталу та зобов'язань
12,396
12,279

[310000] Звіт про сукупний дохід, прибуток або збиток, за функцією витрат

Поточний звітний періодПопередній звітний період
За наростаючим підсумком із початку року до дати звітностіЗа наростаючим підсумком із початку року до дати звітності
Прибуток (збиток)
Дохід від звичайної діяльності
354
307
Собівартість реалізації
94
93
Валовий прибуток
260
214
Інші доходи
4,681
2
Адміністративні витрати
249
188
Інша витрата
4,575
27
Прибуток (збиток) від операційної діяльності
117
1
Прибуток (збиток) до оподаткування
117
1
Прибуток (збиток) від діяльності, що триває
117
1
Прибуток (збиток)
117
1

[510000] Звіт про рух грошових коштів, прямий метод

Поточний звітний періодПопередній звітний період
Звіт про рух грошових коштів
Грошові потоки від (для) операційної діяльності
Класи надходжень грошових коштів від операційної діяльності
Надходження від продажу товарів та надання послуг
316
288
Класи виплат грошових коштів від операційної діяльності
Виплати постачальникам за товари та послуги
127
105
Виплати працівникам та виплати від їх імені
153
119
Інші виплати грошових коштів за операційною діяльністю
64
51
Чисті грошові потоки від (використані у) діяльності
(28)
13
Інші надходження (вибуття) грошових коштів
135
Чисті грошові потоки від операційної діяльності (використані в операційній діяльності)
107
13
Чисте збільшення (зменшення) грошових коштів та їх еквівалентів до впливу змін валютного курсу
107
13
Чисте збільшення (зменшення) грошових коштів та їх еквівалентів
107
13
Грошові кошти та їх еквіваленти на початок періоду
13
Грошові кошти та їх еквіваленти на кінець періоду
120
13

[610000] Звіт про зміни у власному капіталі

Поточний звітний період
Власний капітал Власний капітал
Власний капітал, що відноситься до власників материнського підприємства
Статутний капітал Інші резерви Нерозподілений прибуток
Резервний капітал
Відображені в поточному періоді Відображені в поточному періоді Відображені в поточному періоді Відображені в поточному періоді
Раніше представлені Раніше представлені Раніше представлені Раніше представлені
Звіт про зміни у капіталі
Звіт про зміни у власному капіталі
Власний капітал на початок періоду
9,000
9,000
291
291
2,983
2,983
12,274
12,274
Зміни у власному капіталі
Сукупний дохід
Прибуток (збиток)
117
117
117
117
Сукупний дохід
117
117
117
117
Збільшення (зменшення) власного капіталу
117
117
117
117
Власний капітал на кінець періоду
9,000
9,000
291
291
3,100
3,100
12,391
12,391

Попередній звітний період
Власний капітал Власний капітал
Власний капітал, що відноситься до власників материнського підприємства
Статутний капітал Інші резерви Нерозподілений прибуток
Резервний капітал
Відображені в поточному періоді Відображені в поточному періоді Відображені в поточному періоді Відображені в поточному періоді
Раніше представлені Раніше представлені Раніше представлені Раніше представлені
Звіт про зміни у капіталі
Звіт про зміни у власному капіталі
Власний капітал на початок періоду
9,000
9,000
291
291
2,982
2,982
12,273
12,273
Зміни у власному капіталі
Сукупний дохід
Прибуток (збиток)
1
1
1
1
Сукупний дохід
1
1
1
1
Збільшення (зменшення) власного капіталу
1
1
1
1
Власний капітал на кінець періоду
9,000
9,000
291
291
2,983
2,983
12,274
12,274

[800100] Примітки - Підкласифікації активів, зобов'язань та власного капіталу

Поточний звітний періодПопередній звітний період
Підкласифікації активів, зобов'язань та капіталу
Торговельна та інша поточна дебіторська заборгованість
Поточна торговельна дебіторська заборгованість
180
166
Інша поточна дебіторська заборгованість
7,675
3,310
Загальна сума торговельної та іншої поточної дебіторської заборгованості
7,855
3,476
Категорії непоточних фінансових активів
Непоточні фінансові активи за справедливою вартістю, що відображаються через прибуток або збиток
Непоточні фінансові активи за справедливою вартістю через прибуток або збиток, обов'язково оцінені за справедливою вартістю
4,364
4,233
Загальна сума непоточних фінансових активів за справедливою вартістю через прибуток або збиток
4,364
4,233
Загальна сума непоточних фінансових активів
4,364
4,233
Категорії поточних фінансових активів
Поточні фінансові активи доступні для продажу
57
4,557
Загальна сума поточних фінансових активів
57
4,557
Грошові кошти та їх еквіваленти
Грошові кошти
Залишки на рахунках в банках
120
13
Загальна сума грошових коштів
120
13
Загальна сума грошових коштів та їх еквівалентів
120
13
Класи інших забезпечень
Інше забезпечення
Інші поточні забезпечення
4
5
Загальна сума інших забезпечень
4
5
Торговельна та інша поточна кредиторська заборгованість
Поточна торговельна кредиторська заборгованість
1
Загальна сума торговельної та іншої поточної кредиторської заборгованості
1
Інші резерви
Резервний капітал
291
291
Загальна сума інших резервів
291
291
Чисті активи (зобов'язання)
Активи
12,396
12,279
Зобов'язання
5
5
Чисті активи (зобов'язання)
12,391
12,274
Чисті поточні активи (зобов'язання)
Поточні активи
8,032
8,046
Поточні зобов'язання
5
5
Чисті поточні активи (зобов'язання)
8,027
8,041
Активи за вирахуванням поточних зобов'язань
Активи
12,396
12,279
Поточні зобов'язання
5
5
Активи за вирахуванням поточних зобов'язань
12,391
12,274

[800200] Примітки - Аналіз доходів та витрат

Поточний звітний періодПопередній звітний період
Аналіз доходів та витрат
Суттєві доходи та витрати
Інші операційні доходи (витрати)
106
(25)
Адміністративні витрати
249
188
Комісійні доходи (витрати)
Комісійні доходи
Доходи від брокерської плати
354
307
Загальна сума гонорарів за послуги та комісійних доходів
354
307
Чистий комісійний дохід (витрати)
354
307
Витрати за характером
Класи витрат на виплати працівникам
Короткострокові витрати на виплати працівникам
Заробітна плата
152
122
Внески на соціальне забезпечення
63
51
Загальна сума короткострокових витрат на виплати працівникам
215
173
Загальна сума витрат на виплати працівникам
215
173
Інші витрати
153
133
Загальна сума витрат, за характером
368
306

[800600] Примітки - Перелік облікових політик

Поточний звітний період
Розкриття інформації по суттєві аспекти облікової політики
Облікова політика Товариства - це сукупність визначених, в межах чинного законодавства, принципів та процедур, основ, правил, домовленостей та практики, що використовуються для складання та подання фінансової звітності. Облікова політика Товариства ґрунтується на вимогах нормативно-правових актів України та правилах бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності за Міжнародними стандартами фінансової звітності. Облікова політика Товариства розроблена та затверджена керівництвом Товариства відповідно до вимог МСБО 8 «Облікові політики, зміни в облікових оцінках та помилки» та інших МСФЗ. Товариство обирає та застосовує свої облікові політики послідовно для подібних операцій, інших подій або умов, якщо МСФЗ конкретно не вимагає або не дозволяє визначення категорії статей, для яких інші політики можуть бути доречними. Ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності Товариства ґрунтується на таких принципах: - повне висвітлення – фінансова звітність містить всю інформацію про фактичні та потенційні наслідки господарських операцій та подій, здатних вплинути на рішення, що приймаються на її основі; - автономність – Товариство розглядається як юридична особа, відокремлена від її власників, у зв’язку з чим особисте майно та зобов’язання власників не відображаються у фінансовій звітності Товариства; - послідовність – постійне (з року в рік) застосування Товариством обраної облікової політики (зміна облікової політики можлива лише у випадках, передбачених міжнародними стандартами фінансової звітності, і повинна бути обґрунтована та розкрита у фінансовій звітності); - безперервність – оцінка активів та зобов’язань Товариства здійснюється виходячи з припущення, що його діяльність буде тривати й надалі; - нарахування - доходи і витрати відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в момент їх виникнення, незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів; - превалювання сутності над формою – операції обліковуються відповідно до їх сутності, а не лише виходячи з юридичної форми; - єдиний грошовий вимірник – вимірювання та узагальнення всіх господарських операцій Товариства у його фінансовій звітності здійснюються в єдиній грошовій одиниці; - інших принципах, визначених міжнародними стандартами бухгалтерського обліку. Елементами фінансової звітності Товариства є активи, зобов'язання та власний капітал (відображенні в балансі (звіті про фінансовий стан), доходи і витрати (відображені в звіті про фінансові результати (звіті про сукупний дохід). Елементи фінансової звітності визнаються, якщо існує ймовірність збільшення або зменшення майбутніх економічних вигід, пов'язаних із статтею; вартість або собівартість статті можна достовірно оцінити чи визначити. Перелік та назви форм фінансової звітності Товариства подаються у відповідності із вимогами, що встановлені НП(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності». У Звіті про сукупний дохід витрати подаються за функціональною ознакою. Враховуючи корисність для прогнозування майбутніх грошових потоків в примітці 7 наведена інформація у розрізі видів витрат за характером. Фінансова звітність складається за принципом нарахування, крім звіту про рух грошових коштів. Представлення грошових потоків від операційної діяльності у Звіті про рух грошових коштів здійснюється із застосуванням прямого методу з розкриттям інформації про основні класи валових надходжень та валових виплат грошових коштів на підставі облікових записів Товариства. Ця фінансова звітність підготовлена на основі історичної собівартості, за винятком оцінки за справедливою вартістю фінансових інструментів відповідно до МСФЗ 9 «Фінансові інструменти» з використанням методів оцінки, встановлених МСФЗ 13 «Оцінка за справедливою вартістю».
Опис облікової політики щодо визначення компонентів грошових коштів та їх еквівалентів
Грошові кошти складаються з готівки в касі, коштів на поточних рахунках та депозитів «до запитання». Еквівалентами грошових коштів визнаються короткострокові високоліквідні інвестиції, які вільно конвертуються у суми грошових коштів з незначним ризиком зміни вартості. У якості класифікаційної ознаки еквівалентів грошових коштів Товариство застосовує період їх конвертації, що не перевищує трьох місяців. Грошові кошти та їх еквіваленти визнаються за умови відповідності критеріям визнання активами. Подальша оцінка грошових коштів здійснюється за справедливою вартістю, яка дорівнює їх номінальній вартості. Подальша оцінка еквівалентів грошових коштів, представлених депозитами, здійснюється за амортизованою собівартістю. Первісна та подальша оцінка грошових коштів та їх еквівалентів в іноземній валюті та банківських металах здійснюється у функціональній валюті за офіційними курсами Національного банку України.
Опис облікової політики щодо фінансових інструментів
Товариство визнає фінансовий актив або фінансове зобов’язання коли стає стороною контрактних положень щодо цього інструмента. Звичайне придбання або продаж фінансових інструментів визнається за датою розрахунку. За строком виконання фінансові активи та фінансові зобов’язання поділяються на поточні (зі строком виконання зобов’язань до 12 місяців) та довгострокові (зі строком виконання зобов’язань більше 12 місяців). Товариство класифікує фінансові активи як такі, що оцінюються у подальшому або за амортизованою собівартістю, або за справедливою вартістю на основі обох таких чинників: моделі бізнесу суб’єкта господарювання для управління фінансовими активами та характеристик контрактних грошових потоків фінансового активу. Товариство визнає такі категорії фінансових активів: - фінансові активи, що оцінюються за справедливою вартістю, з відображенням результату переоцінки у прибутку або збитку або у сукупному доході, рішення про що приймається під час первісного визнання активу, що не утримуватиметься для торгівлі; - фінансові активи, що оцінюються за амортизованою собівартістю. Облік фінансових активів припиняється у випадку припинення прав на отримання грошового потоку від відповідного фінансового активу або за умов передачі Товариством всіх ризиків та вигод. Фінансовий актив оцінюється за амортизованою собівартістю, якщо він придбавається з метою одержання договірних грошових потоків і договірні умови фінансового активу генерують грошові потоки, котрі є суто виплатами основної суми та процентів на непогашену частку основної суми. Товариство визнає резерв під збитки для очікуваних кредитних збитків за фінансовим активом, який обліковується за амортизованою вартістю.
Опис облікової політики щодо фінансових інструментів за справедливою вартістю через прибуток або збиток
До інструментів капіталу відносяться акції та паї (частки) господарських товариств та інші цінні папери, що засвідчують залишкову частку в активах об’єкта інвестування після вирахування всіх його зобов’язань. Інструменти капіталу визнаються, коли Товариство стає стороною контрактних положень щодо цих інструментів. Первісна оцінка інструментів капіталу здійснюється за їх справедливою вартістю, яка зазвичай дорівнює ціні операції, в ході якої вони були отримані. Витрати на придбання інструментів капіталу визнаються витратами періоду і не включаються до первісної справедливої вартості. Подальша оцінка інструментів капіталу здійснюється за їх справедливою вартістю на дату оцінки. Ринкова вартість інструментів капіталу за наявності активного ринку оцінюються за офіційним біржовим курсом організатора торгівлі на дату оцінки на основному або, за відсутності основного, на найсприятливішому ринку. За відсутності біржового курсу (за умов включення інструментів до списку організатора торгівлі) на дату оцінки ринкова вартість може визначається за останньою балансовою вартістю за умов відсутності суттєвих відхилень. Справедлива вартість інструментів капіталу за відсутності активного ринку може визначатися на рівні балансової вартості (у випадку недостатності наявної інформації для визначення справедливої вартості, існування широкого діапазону можливих оцінок справедливої вартості, за яких собівартість є найкращою оцінкою), якщо відсутні показники, що свідчать про можливі значні відхилення справедливої вартості (зокрема, але не виключно - значна зміна у показниках діяльності об’єкта інвестування, значна зміна на ринку для інструментів капіталу об’єкта інвестування, значна зміна в економічному середовищі, значна зміна у показниках діяльності подібних суб’єктів та ін.). Визначення справедливої вартості здійснюється із застосуванням прийнятних методів оцінки на підставі усієї наявної інформації про показники та діяльність об’єкта інвестування. Прибуток або збиток за інструментами капіталу, що оцінюються за справедливою вартістю, визнається у прибутку або збитку Товариства, або у сукупному доході, якщо Товариство вирішить застосовувати таких підхід до окремого інструменту капіталу (рішення про що приймається під час первісного визнання інструменту капіталу, що не утримуватиметься для торгівлі). Собівартість реалізованих інструментів капіталу – цінних паперів визначається за методом середньозваженої собівартості на дату вибуття активу.
Опис облікової політики щодо фінансових зобов'язань
Поточні зобов’язання визнаються, якщо існує теперішня заборгованість Товариства внаслідок минулих подій і погашення якої спричинить вибуття ресурсів, які втілюють майбутні економічні вигоди і ця заборгованість підлягає погашенню протягом дванадцяти місяців після звітного періоду та за відсутності у Товариства безумовного права відстрочити погашення зобов’язань протягом дванадцяти місяців після звітного періоду. Первісна оцінка поточних зобов’язань здійснюється за вартістю погашення. Подальша оцінка поточних зобов’язань здійснюється за амортизованою вартістю. Поточну кредиторську заборгованість без встановленої ставки відсотка Товариство оцінює за сумою первісного рахунку фактури, якщо вплив дисконтування є несуттєвим.
Опис облікової політики щодо нематеріальних активів та гудвілу
Нематеріальними активами визнаються немонетарні активи, які не мають матеріальної форми, можуть бути ідентифіковані, строк корисної експлуатації яких більше одного року. Облік нематеріальних активів ведеться по кожному окремому об’єкту. Після первісного визнання нематеріальні активи обліковуються із застосуванням моделі собівартості (собівартість за вирахуванням будь-якої накопиченої амортизації та будь-яких накопичених збитків від зменшення корисності). Нарахування амортизації нематеріальних активів здійснюється із застосуванням прямолінійного методу.
Опис облікової політики щодо кредитів та дебіторської заборгованості
Дебіторська заборгованість визнається, коли Товариство стає стороною контрактних положень щодо цього інструменту. Дебіторська заборгованість первісно оцінюється за справедливою вартістю, яка дорівнює вартості погашення. Після первісного визнання подальша оцінка дебіторської заборгованості оцінюється за амортизованою вартістю. Поточну дебіторську заборгованість без встановленої ставки відсотка Товариство оцінює за сумою первісного рахунку фактури, якщо вплив дисконтування є несуттєвим.
Опис облікової політики щодо основних засобів
Товариство визнає матеріальний об’єкт основним засобом, якщо утримує його з метою використання у своїй діяльності. Основними засобами визнаються матеріальні активи, очікуваний строк корисної експлуатації яких більше одного року незалежно від їх первісної вартості. Облік основних засобів ведеться по кожному окремому об’єкту. Після первісного визнання об’єкт основних засобів обліковується із застосуванням моделі собівартості (собівартість за вирахуванням будь-якої накопиченої амортизації та будь-яких накопичених збитків від зменшення корисності). Нарахування амортизації основних засобів здійснюється із застосуванням прямолінійного методу.
Опис облікової політики щодо доходів та витрат від продажу
Доходи та витрати визнаються за методом нарахування. Дохід – це збільшення економічних вигід протягом облікового періоду у вигляді надходження чи збільшення корисності активів або у вигляді зменшення зобов’язань, результатом чого є збільшення чистих активів, за винятком збільшення, пов’язаного із внесками учасників. Дохід визнається, якщо його суму можна визначити з достатнім рівнем точності, існує ймовірність отримання майбутніх економічних вигод. Дохід від продажу фінансових інструментів або інших активів визнається у прибутку або збитку, якщо Товариство передає покупцеві суттєві ризики і винагороди, пов'язані з власністю на актив та не залишає за собою ефективного контролю за цими активами, якщо суму доходу та витрати, які мають бути понесені у зв’язку із продажем можна достовірно оцінити та якщо існує ймовірність надходження економічних вигід, пов’язаних із цією операцією. Дохід, який виникає в результаті використання третіми сторонами активів Товариства (фінансові доходи, які включають відсотки та дивіденди), визнається у прибутку або збитку коли встановлено право на отримання коштів. Витрати – це зменшення економічних вигід протягом облікового періоду у вигляді вибуття чи амортизації активів або у вигляді виникнення зобов’язань, результатом чого є зменшення чистих активів, за винятком зменшення, пов’язаного із виплатами учасникам. Витрати Товариства визнаються водночас із збільшенням зобов'язань або зменшенням активів, а також у випадках, коли виникають зобов’язання без визнання активу. Витрати обліковуються за методом нарахування.

[810000] Примітки - Корпоративна інформація та Звіт про відповідність вимогам МСФЗ

Поточний звітний період
Назва суб'єкта господарювання, що звітує, або інші засоби ідентифікації
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АЙ К’Ю-БРОК"
Ідентифікаційний код юридичної особи
32659077
Походження суб'єкта господарювання
Україна
Правова форма суб'єкта господарювання
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ
Країна реєстрації
Україна
Адреса зареєстрованого офісу суб'єкта господарювання
03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8
Основне місце ведення господарської діяльності
Україна
Опис характеру функціонування та основних видів діяльності суб'єкта господарювання
66.12 Посередництво за договорами по цінних паперах або товарах Інші: 66.19 Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення; 66.19 Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення
Твердження про відповідність до вимог МСФЗ
Ця фінансова звітність чітко та без будь-яких застережень відповідає всім вимогам чинних МСФЗ з врахуванням змін, внесених РМСБО станом на 01 січня 2021 року, дотримання яких забезпечує достовірне подання інформації в фінансовій звітності, а саме – доречної, достовірної, зіставної та зрозумілої інформації.
Поточний звітний період
Наявні ліцензії: вид, періоди
ліцензія на провадження субброкерської діяльності, строк дії ліцензії необмежений; ліцензія на провадження брокерської діяльності, строк дії ліцензії необмежений; ліцензія на провадження дилерської діяльності, строк дії ліцензії необмежений; ліцензія на провадження діяльності з розміщення без надання гарантії, строк дії ліцензії необмежений

[815000] Примітки - Події після звітного періоду

Поточний звітний період
Розкриття інформації про події після звітного періоду
Події після дати балансу, що відбувалися безпосередньо в Товаристві та економічному середовищі, не мали суттєвий вплив на фінансовий стан Товариства та не є такими, що вимагали відображення у фінансовій звітності Товариства станом на 31.12.2021 року або розкриття в даних примітках.
Поточний звітний період
Пояснення про орган затвердження
Відповідно до законодавства та внутрішніх документів Товариства фінансову звітність до випуску затверджує керівник Товариства
Дата затвердження до випуску фінансової звітності
2022-01-21
Пояснення того факту, що власники суб'єкта господарювання або інші особи мають повноваження вносити зміни до фінансової звітності після її випуску
Учасники Товариства або інші особи не мають права вносити зміни до цієї фінансової звітності після її затвердження до випуску

[818000] Примітки - Пов'язана сторона

Поточний звітний період
Розкриття інформації про пов'язані сторони
До пов’язаних сторін Товариства належить керівник та учасник Товариства з часткою 99,99 % (ЗНВПІФ «Проектне інвестування» ТОВ «КУА «СВОП»).
Поточний звітний період
Пов'язані сторони
Пов'язаними сторонами Товариства є суб'єкти господарювання, які здійснюють значний вплив на Товариство та провідний управлінський персонал Товариства.
Суб'єкти господарювання, які здійснюють спільний контроль або значний вплив над суб'єктом господарювання
ЗНВПІФ «Проектне інвестування» ТОВ «КУА «СВОП» - учасник
Провідний управлінський персонал суб'єкта господарювання або материнського підприємства
Хименко Людмила Віталіївна - керівник
Винагорода провідному управлінському персоналу
42
Поточний звітний період
Розкриття інформації про операції між пов'язаними сторонами
Протягом звітного періоду операцій з пов’язаними сторонами, що виходили б за межі звичайної діяльності, не відбувалися.

[822390-01] Примітки - Фінансові активи

Поточний звітний період
Розкриття інформації про фінансові активи
Товариство класифікує фінансові активи як такі, що оцінюються у подальшому або за амортизованою собівартістю, або за справедливою вартістю на основі обох таких чинників: моделі бізнесу суб’єкта господарювання для управління фінансовими активами та характеристик контрактних грошових потоків фінансового активу. Товариство визнає такі категорії фінансових активів: - фінансові активи, що оцінюються за справедливою вартістю, з відображенням результату переоцінки у прибутку або збитку або у сукупному доході, рішення про що приймається під час первісного визнання активу, що не утримуватиметься для торгівлі; - фінансові активи, що оцінюються за амортизованою собівартістю. Облік фінансових активів припиняється у випадку припинення прав на отримання грошового потоку від відповідного фінансового активу або за умов передачі Товариством всіх ризиків та вигод. Фінансовий актив оцінюється за амортизованою собівартістю, якщо він придбавається з метою одержання договірних грошових потоків і договірні умови фінансового активу генерують грошові потоки, котрі є суто виплатами основної суми та процентів на непогашену частку основної суми. Товариство визнає резерв під збитки для очікуваних кредитних збитків за фінансовим активом, який обліковується за амортизованою вартістю.
Поточний звітний період
Фінансові активи, клас
Фінансові активи за амортизованоюсобі вартістю, клас Фінансові активи за справедливою вартістю, клас Фінансові активи, на які не поширюється сфера застосування МСФЗ 7, клас
Торговельна дебіторська заборгованість Торговельні цінні папери Інші фінансові активи за справедливою вартістю
Розкриття інформації про фінансові активи
Розкриття інформації про фінансові активи
Фінансові активи
180
180
4,421
7,675
12,096
120
12,396
Фінансові активи, за справедливою вартістю
180
180
4,421
7,675
12,096
120
12,396
Номінальна сума
180
180
4,421
7,675
12,096
120
12,396

Попередній звітний період
Фінансові активи, клас
Фінансові активи за амортизованоюсобі вартістю, клас Фінансові активи за справедливою вартістю, клас Фінансові активи, на які не поширюється сфера застосування МСФЗ 7, клас
Торговельна дебіторська заборгованість Торговельні цінні папери Інші фінансові активи за справедливою вартістю
Розкриття інформації про фінансові активи
Розкриття інформації про фінансові активи
Фінансові активи
150
150
8,790
3,326
12,116
13
12,279
Фінансові активи, за справедливою вартістю
150
150
8,790
3,326
12,116
13
12,279
Номінальна сума
150
150
8,790
3,326
12,116
13
12,279

[822390-03] Примітки - Фінансові зобов’язання

Поточний звітний період
Фінансові зобов'язання, клас
Фінансові зобов'язання за справедливою вартістю, клас Фінансові зобов'язання, на які не поширюється сфера застосування МСФЗ 7, клас
Розкриття інформації про фінансові зобов'язання
Розкриття інформації про фінансові зобов'язання
Фінансові зобов'язання
1
4
5

Попередній звітний період
Фінансові зобов'язання, клас
Фінансові зобов'язання, на які не поширюється сфера застосування МСФЗ 7, клас
Розкриття інформації про фінансові зобов'язання
Розкриття інформації про фінансові зобов'язання
Фінансові зобов'язання
5
5

[822390-11] Примітки - Характер та рівень ризиків, що пов'язані з фінансовими інструментами

Поточний звітний період
Розкриття інформації про характер та рівень ризиків, що пов'язані з фінансовими інструментами
Товариство визнає, що здійснює діяльність в нестабільному ринковому середовищі, що спричиняє ризик зміни власного капіталу Товариства внаслідок впливу суб’єктивних та об’єктивних чинників, вірогідність і розмір впливу яких заздалегідь визначити з певним ступенем достовірності неможливо. В 2021 році залишається фактором впливу на економічний клімат боротьба з COVID-19, яка впливає на глобальний ланцюжок поставок, попит на товари та послуги, а також масштаби ділової активності, що спричиняє волатильність на фінансових та товарних ринках. Управлінський персонал оцінив вплив COVID-19 на знецінення активів Товариства, його доходи від реалізації, здатність генерувати достатній грошовий потік для своєчасного погашення зобов’язань, та можливість продовжувати свою діяльність в осяжному майбутньому. Кінцевий вплив COVID-19 буде залежати від майбутніх подій, включаючи, серед іншого, від кінцевого географічного поширення та тяжкості вірусу, наслідків урядових та інших заходів, спрямованих на запобігання поширення вірусу, розробки ефективних методів лікування, тривалості спалаху, дій, які вживають урядові органи, замовники, постачальники та інші треті сторони, наявності робочої сили, термінів та ступеню відновлення нормальних економічних та операційних умов. На дату випуску цієї фінансової звітності, вплив COVID-19 на діяльність Компанії не був суттєвим. Отже, в ході діяльності Товариства його фінансові активи та зобов’язання можуть зазнавати впливу ризиків, як загальних фінансових, так і специфічних (галузевих), пов’язаних безпосередньо із професійною діяльністю Товариства.
Поточний звітний період
Ризики
Кредитний ризик Ризик ліквідності Ринковий ризик
Валютний ризик Процентний ризик Інший ціновий ризик
Розкриття інформації про характер та рівень ризиків, що пов'язані з фінансовими інструментами
Розкриття інформації про характер та рівень ризиків, що пов'язані з фінансовими інструментами
Опис вазливості до ризику
Кредитний ризик - це ризик того, що одна сторона контракту про фінансовий інструмент не зможе виконати зобов’язання і це буде причиною виникнення фінансового збитку іншої сторони.
Ризик ліквідності - це ризик того, що суб'єкт господарювання матиме труднощі при виконанні зобов'язань, пов'язаних із фінансовими зобов'язаннями, що погашаються шляхом поставки грошових коштів або іншого фінансового активу.
Валютний ризик - ризик того, що справедлива вартість або майбутні грошові потоки від фінансового інструмента коливатимуться внаслідок змін валютних курсів. Валютні ризики виникають у зв’язку з володінням фінансовими інструментами, що номіновані в іноземній валюті.
Процентний ризик – ризик того, що справедлива вартість або майбутні грошові потоки від фінансового інструмента коливатимуться внаслідок змін ринкових відсоткових ставок. Цей ризик виникає у зв’язку з володінням фінансовими інструментами, щодо яких існують ринкові відсоткові ставки.
Ціновий ризик - ризик того, що справедлива вартість або майбутні грошові потоки від фінансового інструмента коливатимуться внаслідок змін ринкових відсоткових ставок (крім тих, що спричинені відсотковим ризиком чи валютним ризиком), незалежно від того, внаслідок яких чинників вони виникають – характерних для окремого фінансового інструмента або його емітента, чи такими, що впливають на всі подібні фінансові інструменти, з якими здійснюються операції на ринку.
Ринковий ризик. Це ризик того, що справедлива вартість або майбутні грошові потоки від фінансового інструмента коливатимуться внаслідок змін ринкових відсоткових ставок. Цей ризик включає такі види ризику як ціновий ризик, валютний ризик та процентний ризик.
Опис цілей, політики та процесів управління ризиками
Кредитний ризик властивий таким фінансовим інструментам як грошові кошти на поточних та депозитних рахунках в банку, боргові цінні папери та дебіторська заборгованість.
Основним методом оцінки цінового ризику є аналіз чутливості. За інвестиційними активами, оціненими за 3-м рівнем ієрархії (примітка 5), аналіз чутливості до цінового ризику Товариством, відповідно до вимог МСФЗ 7 «Фінансові інструменти: розкриття інформації», не здійснювався.
Методи, застосовані для оцінки ризику
Основним підходом до оцінки кредитного ризику в Товаристві є оцінка кредитоспроможності контрагентів, для чого використовуються кредитні рейтинги та інформація щодо фінансових показників діяльності та не фінансова інформація щодо контрагента.
Товариство здійснює контроль ліквідності шляхом планування поточної ліквідності. Товариство аналізує терміни платежів, які пов’язані з дебіторською заборгованістю та іншими фінансовими активами, а також прогнозні потоки грошових коштів від операційної діяльності.
Наразі Товариство не здійснювало та не планує здійснювати інвестування коштів в такі фінансові інструменти, отже цей ризик не має значного впливу на активи Товариства.
Станом на звітну дату та загалом за звітний період Товариство не обліковувало активів, які б відповідали вищезазначеним характеристикам, отже аналіз чутливості не проводився.
На основі аналізу історичної волатильності фондового індексу АТ «Українська біржа» керівництво Товариства визначило, що ціновий ризик для акцій українських підприємств становить +/-34,84%. Потенційна зміна цін, визначена на спостереженнях історичної волатильності дохідностей цього класу активів. Потенційна волатильність визначається як така, що відповідає стандартному відхиленню річних дохідностей акцій протягом останніх п’яти років. Якщо ринкові ціни змінюватимуться за таким сценарієм, це може впливати на вартість чистих активів наступним чином: акції ПАТ «Донбасенерго» - балансова вартість 3 тис. грн., потенційний вплив на чисті активи: сприятливі зміни + 1,05 тис. грн., несприятливі зміни – 1,05 тис. грн.
Узагальнені кількісні дані про вразливість до ризику для суб'єкта господарювання
Станом на звітну дату та загалом за звітний період Товариство не обліковувало боргових цінних паперів, депозитів, не обліковувало довгострокової дебіторської заборгованості чи простроченої поточної дебіторської заборгованості.
Додаткова інформація про вразливість суб'єкту господарювання
До заходів мінімізації впливу кредитного ризику Товариство відносить: - встановлення внутрішнього обмеження обсягу дебіторської заборгованості в активах; - диверсифікацію структури активів; - аналіз платоспроможності контрагентів; - здійснення заходів щодо недопущення наявності в активах Товариства простроченої дебіторської заборгованості.

[823000-1] Примітки - Оцінка справедливої вартості активів

Поточний звітний період
Розкриття інформації про оцінку активів за справедливою вартістю
Товариство здійснює безперервні оцінки справедливої вартості активів у відповідності до МСФЗ 9 та МСФЗ 13 у балансі (звіті про фінансовий стан) на кінець кожного звітного періоду.
Поточний звітний період
Активи Активи
Торговельні цінні папери, що надають право власності Інші цінні папери, які надають право власності Інші активи
Всі рівні ієрархії справедливої вартості Всі рівні ієрархії справедливої вартості Всі рівні ієрархії справедливої вартості Всі рівні ієрархії справедливої вартості
Рівень 1 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості Рівень 1 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості
Розкриття інформації про оцінку активів за справедливою вартістю
Розкриття інформації про оцінку активів за справедливою вартістю
Активи
3
54
57
2,835
2,835
1,529
1,529
3
4,418
4,421
У тому числі за періодичною оцінкою за справедливою вартістю
3
54
57
2,835
2,835
1,529
1,529
3
4,418
4,421
Опис методики оцінки, застосованої при оцінці справедливої вартості, активи
На підставі даних активного ринку
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.
На підставі даних активного ринку
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.

Попередній звітний період
Активи Активи
Торговельні цінні папери, що надають право власності Інші цінні папери, які надають право власності Інші активи
Всі рівні ієрархії справедливої вартості Всі рівні ієрархії справедливої вартості Всі рівні ієрархії справедливої вартості Всі рівні ієрархії справедливої вартості
Рівень 1 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості Рівень 1 ієрархії справедливої вартості Рівень 3 ієрархії справедливої вартості
Розкриття інформації про оцінку активів за справедливою вартістю
Розкриття інформації про оцінку активів за справедливою вартістю
Активи
3
4,554
4,557
2,884
2,884
1,349
1,349
3
8,787
8,790
У тому числі за періодичною оцінкою за справедливою вартістю
3
4,554
4,557
2,884
2,884
1,349
1,349
3
8,787
8,790
Опис методики оцінки, застосованої при оцінці справедливої вартості, активи
На підставі даних активного ринку
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.
На підставі даних активного ринку
За відсутності активного ринку використовуються спостережні ринкові дані про ринкові умови та інші чинники, які, ймовірно, впливають на справедливу вартість інструмента, такі як (але не виключно) ціни на інструмент капіталу, величина майбутніх змін ціни фінансового інструмента, або за відсутності спостережних ринкових даних - аналіз фінансової інформації про об’єкти інвестування тощо.

[880000] Примітки - Додаткова інформація

Поточний звітний періодПопередній звітний період
Винагорода аудитора
Винагорода аудитора за аудиторські послуги
30
20
Загальна сума винагороди аудитора
30
20
Кількість та середня кількість працівників
Кількість працівників
4
4
Середня кількість працівників
4
4
326590772021-01-012021-12-31326590772021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772021-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-12-31326590772021-01-012021-12-31326590772020-12-31326590772021-12-31326590772020-01-012020-12-31326590772020-12-31326590772020-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMemberifrs-full:IssuedCapitalMember326590772021-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMemberifrs-full:IssuedCapitalMember326590772020-12-31ifrs-full:IssuedCapitalMember326590772021-12-31ifrs-full:IssuedCapitalMember326590772020-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772021-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMember326590772021-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772021-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMember326590772020-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMember326590772021-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772021-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772021-01-012021-12-31326590772020-12-31326590772021-12-31326590772019-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMemberifrs-full:IssuedCapitalMember326590772020-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMemberifrs-full:IssuedCapitalMember326590772019-12-31ifrs-full:IssuedCapitalMember326590772020-12-31ifrs-full:IssuedCapitalMember326590772019-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772019-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMember326590772020-12-31ua_full_ifrs_core:StatutoryReserveMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772019-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMemberifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMember326590772019-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMember326590772020-12-31ifrs-full:RetainedEarningsMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772019-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-12-31ifrs-full:PreviouslyStatedMember326590772020-01-012020-12-31326590772019-12-31326590772020-12-31326590772021-12-31ifrs-full:TradeReceivablesMember326590772021-12-31ifrs-full:FinancialAssetsAtAmortisedCostMember326590772021-12-31ifrs-full:TradingSecuritiesMember326590772021-12-31ua_full_ifrs_core:OtherFinancialAssetAtFairValueMember326590772021-12-31ifrs-full:FinancialAssetsAtFairValueMember326590772021-12-31ifrs-full:FinancialAssetsOutsideScopeOfIFRS7Member326590772021-12-31326590772020-12-31ifrs-full:TradeReceivablesMember326590772020-12-31ifrs-full:FinancialAssetsAtAmortisedCostMember326590772020-12-31ifrs-full:TradingSecuritiesMember326590772020-12-31ua_full_ifrs_core:OtherFinancialAssetAtFairValueMember326590772020-12-31ifrs-full:FinancialAssetsAtFairValueMember326590772020-12-31ifrs-full:FinancialAssetsOutsideScopeOfIFRS7Member326590772020-12-31326590772021-12-31ifrs-full:FinancialLiabilitiesOutsideScopeOfIFRS7Member326590772021-12-31326590772021-12-31ifrs-full:FinancialLiabilitiesAtFairValueMember326590772020-12-31ifrs-full:FinancialLiabilitiesOutsideScopeOfIFRS7Member326590772020-12-31326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:CreditRiskMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:LiquidityRiskMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:CurrencyRiskMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:InterestRateRiskMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:MarketRiskMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:OtherPriceRiskMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772021-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772021-12-31ifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherEquitySecuritiesMember326590772021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherEquitySecuritiesMember326590772021-12-31ifrs-full:OtherEquitySecuritiesMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMember326590772021-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMember326590772021-01-012021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMember326590772021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMember326590772021-12-31326590772021-12-31ifrs-full:OtherAssetsMember326590772021-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherAssetsMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772020-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772020-12-31ifrs-full:TradingEquitySecuritiesMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherEquitySecuritiesMember326590772020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherEquitySecuritiesMember326590772020-12-31ifrs-full:OtherEquitySecuritiesMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMember326590772020-12-31ifrs-full:Level1OfFairValueHierarchyMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMember326590772020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMember326590772020-12-31326590772020-12-31ifrs-full:OtherAssetsMember326590772020-01-012020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherAssetsMember326590772020-12-31ifrs-full:Level3OfFairValueHierarchyMemberifrs-full:OtherAssetsMemberiso4217:UAHiso4217:UAHxbrli:sharesxbrli:pureutr:haxbrli:shares